Θοδωρής Τσούτσος

Πιο σημαντικό η ΑΕΚ να είναι καλή, όχι καλύτερη!

Ο Θοδωρής Τσούτσος συγκρίνει στο sportfm.gr τους «Ευρωπαίους» & εξηγεί για ποιο λόγο για την ΑΕΚ οι αγώνες με την ΤΣΣΚΑ αποτελούν πιο ασφαλές δείγμα για ολόκληρη τη σεζόν σε σχέση με τους υπόλοιπους.

Του Θοδωρή Τσούτσου

Αν οι αντίπαλοί μας, σε αυτή την ευρωπαϊκή εβδομάδα, δεν έπαιζαν με "εμάς", αλλά έπαιζαν μεταξύ τους, το φαβορί πιθανότατα θα ήταν η ΤΣΣΚΑ. Καλύτερη ομάδα από τις υπόλοιπες τέσσερις, πιο έμπειρη, πιο ποιοτική, διαχρονικά πιο ποδοσφαιρική. Είναι αυταπόδεικτο, λοιπόν, ότι στη σειρά αγώνων το πιο δύσκολο έργο από τους πέντε, το έχει η ΑΕΚ.

Από τις ελληνικές ομάδες πάλι, η ποδοσφαιρική λογική λέει ότι πιο έτοιμος είναι ο Πανιώνιος. Που έχει ήδη παίξει δύο επίσημα ματς, που έχει την ψυχολογία μιας πρόκρισης, δύο νικών, της βεβαιότητας ότι και φέτος θα είναι μια ομάδα άξια σεβασμού. Από εκεί και πέρα, όμως, η προετοιμασία των "Big 4", η εικόνα τους στα φιλικά, ο μεταγραφικός τους σχεδιασμός, είναι στοιχεία που δείχνουν ότι η ΑΕΚ είναι ένα επίπεδο καλύτερη από τους υπόλοιπους.

Ο Ολυμπιακός δείχνει ακόμη μπερδεμένος, σίγουρα όχι πλήρης, τουλάχιστον για τους αγώνες με την Παρτιζάν. Μοιάζει σε ατομικό επίπεο να μπορεί να κάνει περισσότερα από όσα σε ομαδικό. Ο ΠΑΟΚ δείχνει ακόμη αρκετά ανέτοιμος, στο φιλικό με την Ανόρθωση έδειξε σημάδια αγωνιστικής προόδου. Εχει χάσει χρόνο και πρέπει λίγο να την "τρέξει" την προετοιμασία του. Ο Παναθηναϊκός από την πλευρά του, δείχνει ελλειμματικός. Εχει ακόμη να συμπληρώσει "βαριά χαρτιά" στο ρόστερ του.

Τέτοια "θέματα" η ΑΕΚ δεν έχει. Μοιάζει να είναι πιο ομάδα από τον Ολυμπιακό. Πιο έτοιμη από τον ΠΑΟΚ. Πιο πλήρης από τον Παναθηναϊκό. Και βέβαια, για να συμπληρώσουμε την πεντάδα, πιο ποιοτική από τον Πανιώνιο, που έχει όλα τα προηγούμενα. Αν για παράδειγμα η φετινή ΑΕΚ ήταν στα προκριματικά του Europa League, με τους αντιπάλους που τώρα έχουν ΠΑΟ και ΠΑΟΚ θα ένιωθες μεγαλύτερη ασφάλεια. Αλλά δεν είναι...

Το θέμα, λοιπόν, για την ΑΕΚ δεν είναι αν στην προηγούμενη "υπόθεση εργασίας" είχαμε δίκιο και τη δεδομένη χρονική περίοδο είναι πράγματι καλύτερη από τους συμπατριώτες της. Το ζητούμενο είναι αν είναι αρκετά καλή για ολόκληρη ΤΣΣΚΑ. Για την ακρίβεια αυτό είναι το πρώτο ζητούμενο και το οποίο θα απαντηθεί στους δύο αγώνες με τους Ρώσους.

Το δεύτερο ζητούμενο είναι αν επιπλέον είναι αρκετά καλή και για τη σεζόν που έρχεται. Το πρώτο τεστ για αυτό, θα το "δώσει" επίσης στους δύο αγώνες με την ΤΣΣΚΑ. Δεν θα κριθεί από την πρόκριση ή όχι. Αλλά από τη συνολική παρουσία της αυτές τις δύο εβδομάδες. Και είναι και αυτό ένα πολύ κρίσιμο τεστ.

Διότι από τους "4", η ΑΕΚ φαίνεται να είναι η πιο ήδη "φτιαγμένη". οχι με την έννοια που συνηθίζουμε να το λέμε στο ποδόσφαιρο και γενικά στον αθλητισμό. Είναι και από αυτό, λόγω της επιστροφής της στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση μετά από τόσα χρόνια και κυρίως λόγω των εξελίξεων για το γήπεδο. Αλλά είναι φτιαγμένη και με την κυριολεξία της λέξης. Διότι φαίνεται να είναι η ομάδα που έχει σχεδιαστεί αφενός με μεγαλύτερη ακρίβεια από όλες και αφετέρου να είναι η πιο πλήρης από όλες.

Με λίγα λόγια, στο ρόστερ της ΑΕΚ αναμένεται πια από εδώ και πέρα να δούμε τις λιγότερες αλλαγές από τους "Big 4". Αρα, από αυτό που θα δούμε με την ΤΣΣΚΑ, λίγα πράγματα σε επίπεδο προσώπων θα αλλάξουν και για τους υπόλοιπους αγώνες της σεζόν. Για τους άλλους τρεις, δεν ισχύει το ίδιο. Ολοι τους, άλλοι περισσότερο (Παναθηναϊκός) και άλλοι λιγότερο (Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ) θα προσθέσουν. Και σε κάθε περίπτωση, θα προσθέσουν περισσότερους από την ΑΕΚ. Αρα, θα αλλάξουν και περισσότερο από την ΑΕΚ και μάλιστα, τουλάχιστον αυτή είναι η αίσθηση, ανεξάρτητα με το τι θα συμβεί στους ευρωπαϊκούς αγώνες τους.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x